Için basit anahtar Yangın Çıkış Kapısı örtüsünü

Wiki Article

Hayati önem nâkil bu mevzuda kapı arayan almaçlar ucuz kapı sattığını sav eden kişilerle karşılaşabilmektedir. Adi yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede kifayetsiz olacağı kabilinden ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da müşkül olamayacaktır.

Aynı zamanda kaçış yolu enliliği 180 cm’ den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binaları merdiven kapı vâsiliği 120 cm’ den ev olamaz.

Yek Kanatlı Yangın Kapıları: Sessiz kanatlı yangın kapıları, yangının yayılmasını çelmek ve oda yahut bölme arasındaki intikali kapatmak kucakin kullanılır.

Her yangın merdiveninin her dü yöreında korkuluk, küpeşte evet da duvar bulunması gerekmektedir. 

– Esrar sızdırmaz kapılarda camlı kapılar hariç, düzlük her bir kanat yüzey düzlükının en azca %25’ i mesabesinde net görüş sağlayan kadeh paneller konacaktır.

Yangın kapıları olarak da bilindik evgin çıkış kapılarının hangi malzemeden strüktürlması gerektiği, nite konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine derece metanet seviyeleri daima belli standartlar gözetilerek strüktürlmalıdır.

Yangın bapsı firmaları arasında kapı seçimi yaparken en doğrusunu seçebilmek namına kategorik yeğin bir istikşaf yapılması gerekir. Özellikle yangına karşı dayanıklı olan malzemelerden yapılmasına nazarıitibar edilmelidir. Yangın kapkaloriın özellikleri şunlardır;

Yangın merdivenine iye yetişmek balaban bir avantajdır. Bittabi bu avantajı görüntülemek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri imdi legal çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen faik binalarda yangın merdiveni binanın imal aşamasında yapım edilmektedir. Fakat nasıl bir yangın merdivenine sahip geçmek yürekin binanızın yeni olması evet da dolgunca yüksek olması gerekmemektedir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine otomatik olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Düzenışbilgiş merkezi, beyaz perde, okul, şifahane kabilinden şişko dirim alanlarında yangın kapısı kullanımı güvenliği arttırır. Apartmanlar, üretimlik, otel kabilinden binalarda da acil çıkış kapıları yangın çabucak kullanılır ve toplanmış tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın kapılarının Yangın Çıkış Kapısı bir özelliği ise sarsıntı gibi durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın kapıları dışarıdan açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır. 

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini orantılı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli serlı kriterler oda önüne kızılınarak hüküm verilmektedir. Özellikle düz bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Kapılar paletlerde sevk edilmektedir. Her palette 15 trup tek kanat kapı gönderme edilebilir. Kasaların de monte olması gülmeyen nakliye avantajları sağlamaktadır.

Yangın kapısı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar normal kapı kolu üzere olur.

1 mm yahut henüz kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına göre çok henüz düzgün ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kadar pahaı elden etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının ederı da 2500 TL den başlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi makul sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve yazanak ile belirlenir.

Report this wiki page